My therapy

Terapi med fokus på nærvær og velvære

Uddannet psykolog fra Aarhus Universitet, cand.psych. Selvstændig psykolog med mange års erfaring i rådgivning og terapi.

Der er særligt tre emner, der går igen i mit arbejde uanset, hvad henvendelsesårsagen er:

  • Relationer – simpelthen fordi relationer betyder næsten alt for vores trivsel.
  • Emotioner – fordi kendskab til vores eget emotionelle indre landskab er afgørende for selvforståelse.
  • Selvværd – fordi når vi ved, at vi er værdige bare ved at VÆRE, så vil vi være meget mere kærlige ved os selv.

I terapi hos mig får du nærvær, ærlighed og et nysgerrigt møde med det, du går gennem lige nu

Livssyn

Jeg tror på, at et af de vigtigste aspekter ved mental velvære er de relationer, vi befinder os i. Altså, relationer til andre, omgivelserne, naturen, universet, os selv, vores tanker, vores følelser, vores historie, vores kroppe. Alle disse relationer behøver nysgerrighed og næring. Denne tankegang definerer i høj grad essensen af mig, både professionelt i terapi og personligt i livet. En fascination for mig er dybden af emotioner, vi er i stand til at føle, og jeg bruger selv meget tid på at udforske og udtrykke dette gennem skrivning, kunst og samtale (med mig selv og andre).

Her-og-nu

Terapeutisk er jeg drevet af det helt unikke, der opstår her-og-nu, hvor empati og nærvær tillader sårbarheden at udfolde sig. Længe har jeg interesseret mig for, hvordan netop dette helt unikke rum af empati og nærvær mellem terapeut og klient opstår i en online setting. Det betyder meget for mig at være med til at skabe dette, for jeg tror på, at den online verden tilbyder os unikke muligheder for at forbinde og relatere.

Terapeutisk ståsted

Jeg arbejder terapeutisk eklektisk – det vil sige, jeg ikke er styret af én retning eller én manual, men trækker på den viden, der er relevant for det enkelte menneske, jeg sidder med, og den relation, vi skaber.

Jeg er trænet i og stærkt inspireret af ACT – Acceptance and Commitment Therapy og DAT – Dialektisk Adfærdsterapi, fordi de teoretiske ståsteder af disse tilgange resonnerer med min egen emotionelle og psykologiske oplevelse af eksistensen. Begge tillader en god grad af humor i terapien, som viser sig helende gang på gang. Livet er smertefuldt og lidelse et livsvilkår, og jeg tror på den helende kraft af nærvær, forbindelser til andre, og selvomsorg. I godt samspil med DAT og ACT befinder mit grundlæggende syn på psyken sig i det mere dybdegående og psykodynamiske område.

Dig og mig

Jeg nyder både de længere og kortere forløb, som har forskellige unikke egenskaber. Jeg er trænet i korttidsterapi og er derfor relativt hurtig til at finde frem til det, der er vigtigt. Du vil derfor opleve at få noget med allerede i første samtale. Samtidig er noget af det dyrebareste for mig i mit arbejde at få lov at gå med mine klienter på sidelinjen gennem livet. Dette er en ære, jeg dagligt er dybt taknemmelig for.

Jeg bruger mig selv i terapien, og derfor er det vigtigste relationen mellem dig og mig. Det er selvfølgelig på respektfuld vis, og det er altid dig, der er hovedpersonen i vores samtaler. I vores samtaler får jeg dog også tanker, følelser og indskydelser, og dem vil jeg altid gerne dele med dig. Du får altså i mig en aktiv psykolog, der stiller spørgsmål og udfordrer!

I terapi med mig, møder du mig som det hele menneske, jeg er, og jeg håber, vi kan gå hinanden i møde med nysgerrighed.


“Sophie is such a present and genuine therapist. I found it helpful that she draws on different therapy methods as well as her own experience and understanding of life. All the while being professional, respectful and sensitive to me as a client. At a time when I was feeling stuck, therapy definitely made a difference. I hope more people get to experience that.”

Tidligere klient


Book en samtale nu

WordPress.com.

en_USEN